Ако не се подаде декларация в НАП как да постъпя със счетоводната загуба ,която се формира от таксите.През 2020г. я прехвърлям като непокрита загуба ли?
Irenabrili благодаря! В НСИ и ТР подавам декл. за неактивност а в НАП декларация по чл.92 с разхода от  таксите по банковата сметка.Правилно ли съм Ви разбрала?
Здравейте,ЕООД учредено през 2019г.без дейност, само с банкови разходи по разплащателната с-ка.Подавам декларации за неактивност  само в НСИ и ТР .Счтоводно се формира загуба от банковите разходи.Какво се случва с нея? В началато на 2020г. я прехвърлям като непокрита загуба ли и какво се случва за данъчни цели?
 ЮЛ регистрирано по ДДС купува стара сграда от друго ЮЛ без ДДС.След месец решава да го продаде.Следва ли ЮЛ след като не е ползвало ДК  при придобиването и тъй като сградата е стара да начисли ДДС при продажбата? Продажбата е месец след придобиването на имота.
Имаме работник назначен на основание чл.68 ал.1 т.2 до завършване на определена работа, но управителя не е доволен от него и иска да го освободи преди да е завършена  работата ,за която е нает.На какво основание да стане това?
  Предстои ми да отпиша като вземане предоставен заем .Пет годишната давност е изтекла през 2015г.Какви счетоводни операции да съставя и ще имали отражение върху финансовия резултат?